Du behöver

  • Jalapenodressing:
  • 1/2 dl honung
  • 1/2 dl dijonsenap
  • 1 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl neutral olja, till exempel raps
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 jalapeno, färsk grön chili
  • 5 droppar grön tabasco
  • svartpeppar
  • Sallad:
  • 400 g blandad sallad
  • 1 ask cocktailtomater
  • 5 cm av en purjolök
  • 3 päron
  • 1 knippe rädisor
  • 100 g valnötter

Gör så här

1
Vispa ihop honung, dijonsenap och äppelcidervinäger, gärna med elvisp. Droppa i olja, lite taget. Kärna ur chilin, hacka den fint och blanda i dressingen. Smaksätt med grön tabasco och svartpeppar. Tillsätt eventuellt några droppar vatten för att få dressingen lite tunnare.

2
Skölj salladen och riv den i bitar och lägg i en salladsskål. Dela cocktailtomaterna på mitten och lägg ner dem i salladen. Skölj och strimla purjolöken, skala och skär päronen i klyftor, skiva rädisorna. Blanda alla ingredienser och strö över valnötterna. Droppa över dressing precis före servering eller servera dressingen i en skål vid sidan. Det är bra om päronen blandas

3
i så sent som möjligt så att de

4
håller färgen.