Du behöver
- 1 dl ris långkornigt
 - vatten salt
 - 100 g kokt skinka
 - 1 st paprika liten
 - 1 st liten gul lök
 - 1 st vitlöksklyfta liten
 - tomat (ca 200 g)
 - 0.5 msk smör
 - 1 dl vatten
 - 0.75 msk grönsaksfond
 - 1 krm timjan
 - 1 nypa chilipulver
 - svartpeppar eller vitpeppar från kvarn
 - 300 g räkor med skal
 
Tillbehör:
                                                                tabasco
                                                                mango chutney
                                                                oliver
                                    
Gör så här
1
                1. Koka riset enligt anvisningar. Strimla skinka och paprika.
            
2
                2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär tomaterna i mindre bitar.
            
3
                3. Fräs skinka och lök i matfett i en gryta tills löken blir mjuk. Tillsätt buljong, tomatbitar, paprika och kryddor. Låt allt få ett uppkok.
            
4
                4. Rör ner det varma riset och skalade räkor. Lägg lock på grytan och låt allt bli genomvarmt.
            
5
                5. Ät jambalayan med kryddstarka tillbehör som tabasco, mango chutney och oliver.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







