Du behöver
- 600 g benfri fläskkarré, strimlad
- 1 msk rapsolja
- 1 gul lök, hackad
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 1 Ingrid Marie, tärnat (annat syrligt äpple kan till nöds fungera)
- 2 msk mango chutney
- 2 1/2 dl hönsbuljong
- 1/2 pressad lime
- 1 dl matlagningsyoghurt
- salt
- 1 tomat, tärnad
- 1/2 dl hackad, färsk
- koriander
- 4 portioner basmatiris
Gör så här
1
1 Bryn karrén i olja i en stekpanna. Tillsätt lök, vitlök och äpple. Fräs i ytterligare en minut. Lägg i en gryta.
2
3
2 Häll i mango chutney, buljong och lime. Koka 3 minuter, rör i yoghurt, koka en minut till.
4
5
3 Salta, rör i tomat och koriander, servera med ris.