Du behöver
- 2 nektariner, i klyftor
- 1 klase kärnfria gröna druvor
- 1 klyfta vattenmelon i trianglar
- 2 färska fikon
- 1 dl dessertvin eller fläderbärsdryck
- 4 myntakvistar
- Saffranskokoskakor
- 50 g smör
- 1/2 pkt (à 0,5 g) saffran
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 ägg
- 200 g riven kokos
Gör så här
1
Fördela nektarinklyftor, druvor och melontrianglar i coupeglas. Garnera med fikonhalva i varje glas, skeda över vin. Låt stå rumsvarmt någon timme. Pynta med mynta.
2
Saffranskokoskakor Smält smöret, låt svalna. Mortla saffranet med 1 tesked av sockret, rör ut i smöret, låt svalna.
3
Vispa resten av sockret pösigt med äggen, vänd i kokosen, blanda i smöret. Låt smeten svälla minst 15 minuter.
4
Forma smeten till 16 toppiga ovaler på papprad plåt. Grädda mitt i 175 grader varm ugn 13–15 minuter. Förvaras i tät burk, kan frysas.