Du behöver

  • 2 nävar späd rucolasallad
  • 2 msk mandelspån
  • smör till stekning
  • 200 g rensad, skivad karljohanssvamp
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 stora mogna päron
  • olivolja
  • fingersalt
  • raspat skal av 1/2 citron
  • 4 citronklyftor

Gör så här

1
Skölj salladen och torka den i ren handduk.

2
Rosta mandeln lätt några minuter i het, torr stekpanna, passa hela tiden.

3

4
Ta upp och lägg en klick smör i pannan. Fräs svampen till fin färg, salta och peppra under stekningen. Ta upp.

5

6
Skiva päronen halvcentimetertjockt rakt över, med skal, kärnhus och allt. Stek ett par minuter på varje sida på hög spisvärme. Salta och peppra. Ta upp.

7

8
Fördela rucola, päron och svamp på förrättsassietter. Droppa på lite olja, fingra på grovt salt och raspa över en aning citronskal. Lägg en citronklyfta på varje assiett.