Du behöver
- Biff
- 600 g hel biff med fettkappan kvar
- 3 stjärnanis
- 1 msk rosépeppar
- 1 msk grönpeppar
- 1 msk svartpeppar
- 2 msk finriven ingefära
- 1 msk timjan
- 1 msk honung
- 1/2 dl soja
- 1/2 dl olja
- 1 kg små kulpotatisar
- flingsalt
- 2 msk rapsolja.
- Lime- och ingefärsyoghurt
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 1 finrivet skal av lime
- 1 msk finriven färsk ingefära
- 1 finhackad schalottenlök
- salt och peppar
- Limesvängda primörer:
- 1 lime, finrivet skal och saften
- 100 g rumstempererat smör
- 1 schalottenlök
- salt och peppar
- cirka 500 g primörer t ex sparris, rädisor, vårlök, ärtor, morötter
- färska örter till serveringen
Gör så här
1
Stöt pepparsorterna i en mortel och blanda med ingefära, timjan, honung, soja och olja.
2
Skär ett rutmönster i fettkappan med en kniv.
3
Gnid in köttet med marinaden och bind ihop det med matlagnings-snöre. Marinera i några timmar.
4
5
Grilla på låg temperatur till en innertemperatur på 56 grader. Det tar cirka 1 timme. Låt sedan vila i cirka 10 minuter innan den skärs upp. Det går också att steka i ugn på 110 grader.
6
7
Rosta potatisen på en plåt tillsammans med olja och flingsalt i 225 grader i cirka 30 minuter eller tills de är genomstekta. Blanda ihop alla ingredienser till lime- och ingefärsyoghurten.
8
9
Limesvängda primörer: Finhacka schalottenlöken och blanda ihop lime, smör och lök. Salta och peppra. Skölj grönsakerna och skär dem i oregelbundna bitar.
10
11
Vid servering stek grönsakerna hastigt i limesmöret. Blanda i örter och servera direkt.