Du behöver

  • Biff
  • 600 g hel biff med fettkappan kvar
  • 3 stjärnanis
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 msk grönpeppar
  • 1 msk svartpeppar
  • 2 msk finriven ingefära
  • 1 msk timjan
  • 1 msk honung
  • 1/2 dl soja
  • 1/2 dl olja
  • 1 kg små kulpotatisar
  • flingsalt
  • 2 msk rapsolja.
  • Lime- och ingefärsyoghurt
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 finrivet skal av lime
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 finhackad schalottenlök
  • salt och peppar
  • Limesvängda primörer:
  • 1 lime, finrivet skal och saften
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 schalottenlök
  • salt och peppar
  • cirka 500 g primörer t ex sparris, rädisor, vårlök, ärtor, morötter
  • färska örter till serveringen

Gör så här

1
Stöt pepparsorterna i en mortel och blanda med ingefära, timjan, honung, soja och olja.

2
Skär ett rutmönster i fettkappan med en kniv.

3
Gnid in köttet med marinaden och bind ihop det med matlagnings-snöre. Marinera i några timmar.

4

5
Grilla på låg temperatur till en innertemperatur på 56 grader. Det tar cirka 1 timme. Låt sedan vila i cirka 10 minuter innan den skärs upp. Det går också att steka i ugn på 110 grader.

6

7
Rosta potatisen på en plåt tillsammans med olja och flingsalt i 225 grader i cirka 30 minuter eller tills de är genomstekta. Blanda ihop alla ingredienser till lime- och ingefärsyoghurten.

8

9
Limesvängda primörer: Finhacka schalottenlöken och blanda ihop lime, smör och lök. Salta och peppra. Skölj grönsakerna och skär dem i oregelbundna bitar.

10

11
Vid servering stek grönsakerna hastigt i limesmöret. Blanda i örter och servera direkt.