Du behöver

  • 100 g mörk choklad
  • 100 + 20 g smör + smör till formarna
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 2 ägg+ 2 äggulor
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1/2 vaniljstång, urskrapad
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 msk majsenamjöl
  • 300 g frusna hallon
  • 1 dl sockerlag (lika delar socker och vatten)
  • Tillbehör:
  • 30 g pistagesnötter, hackade

Gör så här

1
Smält chokladen med 100 gram smör. Blanda med florsocker,

2
2 äggulor och vetemjöl. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner dem i smeten. Fördela i smorda portionsformar (1 deciliter).

3

4
Baka i 175 graders ugnsvärme cirka 8 minuter. Koka upp mjölken med vaniljfrön och skida till vaniljsåsen. Vispa 2 äggulor, majsena och socker pösigt. Blanda med mjölken och låt koka upp. Sila och vispa ner 20 gram smör. Kyl. Mixa hallon och sockerlag till en sorbetliknande konsistens.