Du behöver

  • 3 st lime saften från
  • 1/2–1 st chili hackad (helst habanero)
  • 4 bitar sejfilé

Sås:

2 dl vatten
1 msk fiskfond koncentrerad
0.5 dl japansk soja
2 tsk muscovadosocker eller farinsocker
2 tsk ingefära hackad
2 msk sesamfrön rostade
4 st pak choy
salt

Gör så här

1
Blanda limesaft och chili i en skål. Lägg ner fiskbitarna i blandningen i 30 minuter.

2
Koka upp vatten, fond, soja och socker. Tillsätt ingefära och sesamfrön och koka upp såsen igen.

3
Häll ett par centimeter vatten i en stekpanna. Koka upp vattnet och ställ en ångkokare av bambu på. Lägg i fisken, salta och lägg på locket. Ängkoka i cirka 5 minuter.

4
Lägg i pak choy (delade om de är stora), salta, och koka ytterligare 2–3 minuter.

5
Servera fisken med pak choy, såsen och nudlar eller ris.