Du behöver

  • bakplåtspapper
  • 50 g sötmandel
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk pulverkaffe krossat
  • 4 st äggvitor

Fyllning:

225 g choklad minst 70 %-ig
1.5 dl vispgrädde
50 g smör
1 krm chilipulver
kakao och florsocker till garnering

Gör så här

1
Täck en plåt med bakplåtspapper. Markera marängbottnarnas storlek på papperet, 3 rektanglar på cirka 25 x 13 centimeter.

2

3
Skålla, skala och mal mandeln (mixning ger inte samma resultat). Blanda med socker, mjöl och kaffe. Vispa vitorna till fast skum. Vänd ner skummet i mandelblandningen.

4

5
Fördela och bred ut smeten på rektanglarna. Grädda i nedre delen av 150 grader varm ugn cirka 20 minuter. Stäng av ugnen, och låt bottnarna eftertorka lika länge med luckan en aning på glänt. Låt svalna och lossa från papperet.

6

7
Fyllning: Grovriv chokladen. Koka upp grädde i en rymlig kastrull. Dra genast från värmen, låt stå 2 minuter. Rör i choklad, smör och chili tills allt smält. Låt stelna någon timme i rumstemperatur, rör om emellanåt.

8

9
När smeten är bredbar fördelas den på två av de tre marängbottnarna. Trava bottnarna, den utan choklad överst. Låt stå i rumstemperatur minst två timmar före servering. Pudra med kakao och/eller florsocker före servering.