Du behöver

  • 400–500 g utskuren rådjurssadel, putsad och delad i 4 bitar
  • 200 g färska kantareller, stekta, kalla
  • 50 g soltorkade tomater, strimlade
  • 50 g ost, gärna Allerums XO
  • eller lagrad prästost, tunt skivad
  • 1 msk färsk hackad salvia
  • salt
  • vitpeppar
  • smör
  • 4 portioner polentakräm, lagad enligt anvisningarna på förpackningen
  • Paprikakräm:
  • 200 g paprikor, rostade och skalade
  • 2 brödskivor, kantskurna
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • ca 1 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1
Tryck ett hål i varje köttbit eller skär upp köttet i kanten. Fyll med svamp, tomat, ost och salvia. Blir det ingredienser över, servera det som tillbehör.

2
Bind köttbitarna med bomullssnöre till snygg form. Bryn köttbitarna runt om, salta och peppra och efterstek i 150 graders ugnsvärme 5–8 minuter. Lägg upp köttet på polentabädden och servera med paprikakräm.

3

4
Paprikakräm:

5
Kör paprikor, bröd, vinäger och vitlök i mixer. Tillsätt oljan droppvis. Blir krämen för tjock, tunna den med en aning vatten. Smaka av med salt och peppar. Den här krämen passar utmärkt till hamburgaren, viltköttet, på smörgåsen och vad du vill.