Du behöver

  • 450 g grytbitar eller lamm
  • 1 msk margarin eller smör
  • 1 pkt krossade tomater (500 g)
  • 1 st köttbuljongtärning eller ca 2 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 tsk stött kummin
  • 2 msk dijonsenap fransk osötad
  • 1 st purjolök
  • 1 dl crème fraîche

Gör så här

1
Bryn köttet lätt runtom i matfett i stekpanna eller gryta så att det får lite färg. Häll på krosstomaterna. Tillsätt buljongtärning eller fond, vatten, salt, vitlök, kummin och senap.

2
Låt nu det hela sjuda under lock cirka 15 minuter. Sätt under tiden riset på kokning. Snitta upp purjon på längden, “bläddra” och skölj väl mellan bladen. Skär sedan purjon i 2 cm stora bitar, för över dem i grytan och låt allt sjuda 5-10 minuter till. Späd eventuellt med lite mer vatten och rör i 2-3 msk crème fraîche. Sätt fram resten av crème fraîchen på bordet så att var och en kan skeda lite av grädden över sin portion.


Kommentar:
<b>Att äta till:</b>
Kokt ris och skivade tomater