Du behöver

  • 2 kg revbensspjäll portionsskurna med korta revben
  • smör
  • 1 st lök grovt hackad
  • 200 g stjälkselleri grovt hackad
  • morötter grovt hackade
  • 3 st vitlöksklyftor i mindre bitar
  • 3 dl rött vin
  • 150 g mörk choklad (70 procent)
  • 1 l hönsbuljong
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • salt
  • svartpeppar

Palsternackskräm:

400 g palsternackor i bitar
3 dl vispgrädde
2 dl vatten
salt
svartpeppar

Palsternackschips:

1 st palsternacka stor
3 dl majsolja för fritering

Gör så här

1
Bryn köttet runt om. Flytta över bitarna till en ugnssäker form. Rosta grönsakerna efter köttet och flytta dem sedan till den ugnssäkra formen. Vispa ur pannan med rödvinet.

2
Fördela vin och övriga ingredienser över köttet. Täck med alfolie och sätt in i 150 graders ugnsvärme. Tillaga i 1 1/2 timme eller tills köttet lätt släpper från benet.

3

4
Ta ut köttet och låt det vila under alfolie. Sila skyn och låt den koka ner till såskonsistens. Palsternackskräm

5
Koka palsternacksbitarna i grädde och vatten i 10–15 minuter. Mixa dem med så mycket av vätskan att du får en slät kräm. Smaka av.