Du behöver

  • 1.2 kg kalvbog med ben
  • 1 msk salt
  • 5 st vitpepparkorn
  • 3 st stjälkar persilja
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 1 bitar rotselleri (80 g)

Tillbehör:

4 st mandelpotatis
1 st morot gul
1 st morot röd
1 st palsternacka
8 st steklök
1 bitar rotselleri

Gör så här

1
Skölj köttet med kallvatten och lägg i en stor kastrull. Täck med kokande vatten, tillsätt salt och koka upp. Skumma av väl. Lägg i peppar, persilja, lök och rotsaker i grova bitar. Sjud allt i 1–2 timmar tills köttet är mört. Skumma under tiden. Ta upp köttet och lägg det i lätt press tills det svalnat. Koka ner buljongen. Skär köttet i fina bitar, 2-centimeters tärningar.

2

3
Smaka av buljongen och låt rotsaker, steklök och potatisar koka i den. Fördela potatis, lök, rotsaker och kött i djupa tallrikar. Häll på kokande buljong och servera direkt