Du behöver
- 1 stort gelatinblad
- 4 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 25 g (ca 1/4 dl) strösocker
- 100 g mjölkchoklad, i mindre bitar
- Hallonsorbet:
- 2 1/2 dl vatten
- 75 g (knappt 1 dl) strösocker
- 50 g honung
- 50 g glukos (finns på apotek)
- 500 g frysta hallon
- Rostade dinkelfrön:
- 70 g (knappt 1 dl) strösocker
- 1 tsk smör
- 20 g dinkelfrön eller pinjenötter
Gör så här
1
Blötlägg gelatinet i rikligt med vatten. Koka upp grädde, mjölk och socker. Låt svalna något. Häll lite över chokladen i en bunke. Låt chokladen smälta helt. Tillsätt resten av vätskan och det lätt avrunna gelatinet. Häll i portionsskålar och kyl.
2
3
Hallonsorbet:
4
Koka upp vatten med socker, honung och glukos. Tillsätt de frysta bären. Mixa, och sila bort hallonkärnorna. Frys, rör ibland.
5
6
Rostade dinkelfrön:
7
Smält sockret i en het stekpanna till en gyllenbrun ton. Vänd ner smöret och ställ åt sidan. Rosta dinkelfrön och vänd ner i sockret. Häll ut allt på ett smörpapper. Låt stelna och bryt sen bitar att finfördela över desserten.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows