Du behöver

  • 1 stort gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 25 g (ca 1/4 dl) strösocker
  • 100 g mjölkchoklad, i mindre bitar
  • Hallonsorbet:
  • 2 1/2 dl vatten
  • 75 g (knappt 1 dl) strösocker
  • 50 g honung
  • 50 g glukos (finns på apotek)
  • 500 g frysta hallon
  • Rostade dinkelfrön:
  • 70 g (knappt 1 dl) strösocker
  • 1 tsk smör
  • 20 g dinkelfrön eller pinjenötter

Gör så här

1
Blötlägg gelatinet i rikligt med vatten. Koka upp grädde, mjölk och socker. Låt svalna något. Häll lite över chokladen i en bunke. Låt chokladen smälta helt. Tillsätt resten av vätskan och det lätt avrunna gelatinet. Häll i portionsskålar och kyl.

2

3
Hallonsorbet:

4
Koka upp vatten med socker, honung och glukos. Tillsätt de frysta bären. Mixa, och sila bort hallonkärnorna. Frys, rör ibland.

5

6
Rostade dinkelfrön:

7
Smält sockret i en het stekpanna till en gyllenbrun ton. Vänd ner smöret och ställ åt sidan. Rosta dinkelfrön och vänd ner i sockret. Häll ut allt på ett smörpapper. Låt stelna och bryt sen bitar att finfördela över desserten.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows