Du behöver
- 500 g nötfärs
 - 1 1/2 dl vatten
 - 1 tsk salt
 - 2 krm svartpeppar
 - smör, margarin eller olivolja till stekning
 - Tomatsallad:
 - 3-4 tomater i skivor
 - finhackad rödlök
 - 3 msk olivolja + 1 msk vinäger
 - Morotstzatziki:
 - 2 dl matlagningsyoghurt
 - 1-2 pressade vitlöksklyftor
 - 1/2 tsk vinäger
 - 2 tsk olivolja
 - 1 krm salt
 - 1 krm svartpeppar
 - 2-3 små morötter, grovt rivna
 - Diverse annat att äta till:
 - pommes strips
 - fetaost + färsk (el. torkad) oregano
 - svarta oliver
 
Gör så här
1
                Rör ut färsen med vatten, salt och peppar i en bunke. Skär färsen i fyra delar och forma till stora bulliga biffar.
            
2
                Värm pommes strips i ugnen enligt anvisning på påsen.
            
3
                Skiva och lägg tomaterna i en skål. Strö på lök. Skeda över olja och vinäger.
            
4
                Blanda yoghurten med övriga ingredienser. Skär fetaost i skivor.
            
5
                Bryn färsbiffarna lätt till fin färg och låt dem eftersteka på rätt svag värme – vänd dem då och då – tills de är helt genomstekta. (Skär ett snitt i en och kolla.) Lägg upp biffarna med en skiva fetaost och en färsk oreganokvist – eller strössla torkad oregano över.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







