Du behöver

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl gräddfil
  • 2 tsk grönpeppar grovmalen
  • salt lite
  • 200 g nötfärs
  • 1 st ägg
  • 1 krm svartpeppar grovmalen
  • 1 nypa salt
  • olivolja till stekning
  • 2 st hamburgerbröd eller källarfranska
  • 1 dl rosésallad sköljd och strimlad
  • 1 st rödlök tunt skivad

Tillbehör:

potatisklyftor och saltgurka

Gör så här

1
Rör ihop creme fraiche, gräddfil och grönpeppar i en liten bunke. Smaka av med salt och ställ åt sidan.

2
Blanda nötfärs, ägg, svartpeppar och salt i en rymlig bunke. Forma färsen till två hamburgare på en sköljd skärbräda.

3
Stek burgarna i en het stekpanna med lite olja i cirka 2 minuter på varje sida. Lägg de färdigstekta hamburgarna på bottenbrödet. Lägg på sallad, lök, toppa med dressingen och lägg på brödlocket. Servera tillsammans med potatisklyftor.