Du behöver

  • 5 st äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 75 g nötkärnor finhackade, inte malda
  • 1 dl vetemjöl eller 1 dl potatismjöl
  • 1.5 msk kakaopulver
  • 1 st mandelspån (50 g)

Till plåten (30 x 40 cm) och efter gräddningen:

2 st bakplåtspapper
olja eller smör
strösocker

Fyllning:

3 dl vispgrädde vispad
1 st burk mandarinklyftor (300 g), väl avrunna

Garnering:

florsocker

Gör så här

1
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget. Fortsätt att vispa hela tiden.

2

3
Blanda nötter, mjöl och kakaopulver och vänd försiktigt ner det i äggviteskummet. Fördela smeten på det smorda bakplåtspapperet på plåten. Strö över mandelspån.

4

5
Grädda i 175 graders ugnsvärme 15–20 minuter. Stjälp upp kakan på bakplåtspapperet som beströtts med strösocker. Låt kakan svalna under plåten. Dra loss papperet ovanpå.

6

7
Blanda grädde och mandarinklyftor. Fördela det över tårtan.

8
Rulla ihop försiktigt så att det inte blir sprickor. Sikta över florsocker.