Du behöver

  • solrosolja till stekning
  • 1 tsk svarta senapsfrön
  • 1 tsk sesamfrön
  • 1 tsk vallmofrön
  • 1/2 tsk svarta kumminfrön
  • 750 g tärnat kycklingbröst
  • 3–5 finhackade vitlöksklyftor
  • 3 dl mjölk
  • 1/2 dl naturell yoghurt
  • 2 msk kokosflingor
  • 1 msk hackad koriander
  • 4 portioner ris
  • 20 st rostade, osaltade cashewnötter

Gör så här

1
Hetta upp oljan i en wok- panna. Tillsätt alla frön och låt steka cirka 1 minut. Lägg i kycklingen och bryn tärningarna till de är helt vita.

2
Tillsätt den finhackade vitlöken, mjölken, yoghurten och kokosen. Låt allt värmas upp under lätt omrörning. Lägg i den färska koriandern och låt allt koka 5-10 minuter tills kycklingen är mör.

3
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Servera

4
riset med kokoskycklingen.

5
Toppa med cashewnötterna och ät en grönsallad till.