Du behöver
- solrosolja till stekning
- 1 tsk svarta senapsfrön
- 1 tsk sesamfrön
- 1 tsk vallmofrön
- 1/2 tsk svarta kumminfrön
- 750 g tärnat kycklingbröst
- 3–5 finhackade vitlöksklyftor
- 3 dl mjölk
- 1/2 dl naturell yoghurt
- 2 msk kokosflingor
- 1 msk hackad koriander
- 4 portioner ris
- 20 st rostade, osaltade cashewnötter
Gör så här
1
Hetta upp oljan i en wok- panna. Tillsätt alla frön och låt steka cirka 1 minut. Lägg i kycklingen och bryn tärningarna till de är helt vita.
2
Tillsätt den finhackade vitlöken, mjölken, yoghurten och kokosen. Låt allt värmas upp under lätt omrörning. Lägg i den färska koriandern och låt allt koka 5-10 minuter tills kycklingen är mör.
3
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Servera
4
riset med kokoskycklingen.
5
Toppa med cashewnötterna och ät en grönsallad till.