Du behöver

  • vatten, salt
  • 4 lårklubbor av kyckling, färsk eller tinad
  • 2 msk (oliv)olja
  • 2 tsk rosépeppar
  • 2 msk honung
  • 1 kg färska rödbetor med blast
  • 100 g fetaost
  • 1-2 kvistar färsk timjan
  • 50 g matyoghurt
  • salt, vitpeppar

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader. Koka upp cirka 2 liter vatten i en rymlig gryta, tillsätt 1 1/2 msk salt.

2
Pensla kycklingdelarna med oljan, strö salt och nystött rosépeppar på köttytorna. Lägg i ugnsform och stek mitt i ugnen cirka 25 minuter. Vänd bitarna upp och ner efter 10 minuter. Pensla med honung när 5 minuter av stektiden är kvar.

3
Klipp blasten av sköljda betor 3 cm från fästet. Koka dem i saltat vatten 15-25 minuter. Känn med en sticka i den största betan, den ska ramla av stickan med lätthet! Fiska då upp knölarna och spola dem i kallt vatten.

4
Kläm skalet av varje rödbeta med ett fast handgrepp. (Koka en sats betor till, att ha kalla, i saltvattnet medan du äter. Skala dem varma.)

5
Mosa fetaosten med repad timjan i yoghurten, smaka av med salt och vitpeppar. Servera allt med solrosbröd att bryta till.