Du behöver

  • ca 500 g kycklingfilé
  • 1 citron
  • 1 liten burk (220 g) ananasringar
  • 1 banan
  • curry
  • 1/2-1 röd och grön paprika
  • Till pensling:
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk japansk soja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2-1 tsk paprikapulver
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • Till servering
  • jasminris
  • strimlad sallad och gurkskivor
  • orientalisk sås (se recept nedan)
  • sweet chili sauce på flaska
  • sushi-ingefära
  • rostade cashewnötter

Gör så här

1
Skär varje kycklingfilé i 3-4 längsgående strimlor. Dela och skär citronen i knappt centimetertjocka skivor.

2
Trä upp kyckling och citron på åtta trä- eller metallspett. Om du använder träpinnar är det bäst att blötlägga dem i kallt vatten eller att täcka dem med folie innan grillningen, så att de inte bränns.

3
Låt ananasen rinna av väl, men spara ananasspadet, det ska användas till såsen. Skär ananasen i bitar. Skala och skiva bananen. Rulla bananskivorna i lite curry. Kärna ur och skär paprikorna i bitar.

4
Trä upp alltsammans på spett.

5
Rör samman olja, soja, pressad vitlök, paprikapulver och peppar. Pensla alla spetten med blandningen.

6
Sätt ugnen på grill och högsta värme. Placera plåten högt upp i ugnen, beräkna 8-10 minuters grillningstid och vänd spetten efter halva tiden.


Kommentar:
Passa noga! Kolla så att kycklingen är helt genomstekt genom att skära ett provsnitt med en vass kniv.