Du behöver
- ca 500 g kycklingfilé
 - 1 citron
 - 1 liten burk (220 g) ananasringar
 - 1 banan
 - curry
 - 1/2-1 röd och grön paprika
 - Till pensling:
 - 1/2 dl olivolja
 - 2 msk japansk soja
 - 1 pressad vitlöksklyfta
 - 1/2-1 tsk paprikapulver
 - 2 krm grovmald svartpeppar
 - Till servering
 - jasminris
 - strimlad sallad och gurkskivor
 - orientalisk sås (se recept nedan)
 - sweet chili sauce på flaska
 - sushi-ingefära
 - rostade cashewnötter
 
Gör så här
1
                Skär varje kycklingfilé i 3-4 längsgående strimlor. Dela och skär citronen i knappt centimetertjocka skivor.
            
2
                Trä upp kyckling och citron på åtta trä- eller metallspett. Om du använder träpinnar är det bäst att blötlägga dem i kallt vatten eller att täcka dem med folie innan grillningen, så att de inte bränns.
            
3
                Låt ananasen rinna av väl, men spara ananasspadet, det ska användas till såsen. Skär ananasen i bitar. Skala och skiva bananen. Rulla bananskivorna i lite curry. Kärna ur och skär paprikorna i bitar.
            
4
                Trä upp alltsammans på spett.
            
5
                Rör samman olja, soja, pressad vitlök, paprikapulver och peppar. Pensla alla spetten med blandningen.
            
6
                Sätt ugnen på grill och högsta värme. Placera plåten högt upp i ugnen, beräkna 8-10 minuters grillningstid och vänd spetten efter halva tiden.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Passa noga! Kolla så att kycklingen är helt genomstekt genom att skära ett provsnitt med en vass kniv.