Du behöver
- ca 500 g kycklingfilé
- 1 citron
- 1 liten burk (220 g) ananasringar
- 1 banan
- curry
- 1/2-1 röd och grön paprika
- Till pensling:
- 1/2 dl olivolja
- 2 msk japansk soja
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1/2-1 tsk paprikapulver
- 2 krm grovmald svartpeppar
- Till servering
- jasminris
- strimlad sallad och gurkskivor
- orientalisk sås (se recept nedan)
- sweet chili sauce på flaska
- sushi-ingefära
- rostade cashewnötter
Gör så här
1
Skär varje kycklingfilé i 3-4 längsgående strimlor. Dela och skär citronen i knappt centimetertjocka skivor.
2
Trä upp kyckling och citron på åtta trä- eller metallspett. Om du använder träpinnar är det bäst att blötlägga dem i kallt vatten eller att täcka dem med folie innan grillningen, så att de inte bränns.
3
Låt ananasen rinna av väl, men spara ananasspadet, det ska användas till såsen. Skär ananasen i bitar. Skala och skiva bananen. Rulla bananskivorna i lite curry. Kärna ur och skär paprikorna i bitar.
4
Trä upp alltsammans på spett.
5
Rör samman olja, soja, pressad vitlök, paprikapulver och peppar. Pensla alla spetten med blandningen.
6
Sätt ugnen på grill och högsta värme. Placera plåten högt upp i ugnen, beräkna 8-10 minuters grillningstid och vänd spetten efter halva tiden.
Passa noga! Kolla så att kycklingen är helt genomstekt genom att skära ett provsnitt med en vass kniv.