Du behöver
- 3 st morötter stora
- 0.5 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1.5 msk smör eller margarin
- 1 tsk brun farin
- 2 tärning grönsaksbuljong
- 1 msk majsstärkelse Maizena
- 7 dl vatten
- salt (salt)
- svartpeppar
Att servera till:
bröd sallad och paprika
Gör så här
1
1. Skala och hyvla morötterna tunt med osthyvel eller rotsaksskalare.
2
2. Skala och hacka lök och vitlök.
3
3. Fräs morötter, lök och farin i matfettet i en rymlig kastrull eller gryta tills morötterna är mjuka och gyllene.
4
4. Smula ner buljongtärningarna, strö över majsstärkelsen och rör om. Späd med hälften av vattnet.
5
5. Häll över soppan i en matberedare eller mixer. Det går också bra att använda stavmixer direkt i kastrullen. Starta maskinen och kör tills soppan är nästan helt slät.
6
6. Häll på resten av vattnet och värm soppan under omrörning.
7
7. Servera med salamismörgås. Välj glutenfritt bröd om du har celiaki!
Tips! Tillsätt en klick crème fraiche som smaksatts med lite riven pepparrot eller wasabi och du vill ha soppan extra festfin. Servera stekt äpple med vaniljglass till efterrätt för att få tillräckligt med energi