Du behöver

  • 4 st äggvitor
  • 0.5 krm salt
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 msk potatismjöl

Garnering:

1 dl vinbärsgelé eller rönnbärsgelé
3 dl vispgrädde
0.5 l hallon
citronmeliss

Gör så här

1
Lägg bakpapper på en ugnsplåt. Rita en cirkel med 20 centimeters diameter, använd till exempel en tallrik att rita runt.

2
Vispa äggvitorna med salt till fast skum. Fortsätt vispa medan sockret strös ner i vitorna. Vispa tills skummet är tjockt och kompakt. Tillsätt vinäger och vänd ner potatismjöl.

3
Bred ut marängsmeten inuti cirkeln på bakplåtspappret, lite högre utmed kanten än mitt på. Grädda marängbottnen på nedre falsen i 125 grader ungefär 1 1/2 timme. Stäng av värmen och låt bottnen svalna i ugnen.

4
Pensla smält (går fort i mikron) gelé på marängbottnen. Vispa grädden och bred ut den över bottnen. Så här kan tårtan sparas flera timmar i kylen (akta för starka lukter av andra matvaror). Garnera med färska bär just som tårtan ska serveras. Bären kan variera med vilka du har hemma.