Du behöver

  • 2 st fläskfilé
  • svartpeppar nymald
  • 1 bitar fetaost (ca 200 g)

Pensling:

5.5 msk olivolja
3 msk japansk soja
1 msk tomatpuré

Gör så här

1
Putsa bort fett och hinnor från köttet. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor. Platta till varje skiva genom att klappa till den hårt med bredsidan av en stadig kniv. Den ska bli ungefär dubbelt så stor och ganska tunn.

2
Krydda köttet på båda sidor med rejält med nymald peppar.

3
Skär fetaosten i stavar och lägg en oststav på varje filéskiva. Rulla ihop hårt och trä upp rullarna på grillspett. Så här långt kan spetten förberedas i god tid.

4
Blanda samman olivolja, soja och tomatpuré. Pensla köttet med blandningen före, under och efter grillningen. Grilla köttet försiktigt, så att det hinner bli genomstekt, utan att färgen blir för mörk.