Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 msk olivolja
- 500 g lammfärs eller nötfärs
- 1 st burk hela tomater (400 g)
- 1 tsk basilika
- salt och peppar
Sås:
6 dl yoghurt mild
2 st äggulor
3 dl ost mager riven
12 st lasagneplattor
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Fräs löken i oljan i en stekpanna.
2
Lägg i köttfärsen och bryn den. Tillsätt tomaterna, krydda och låt det koka ca 10 min.
3
Vispa samman yoghurten med äggulor och tillsätt osten.
4
Varva lasagneplattor, köttfärsröra och sås.
5
Avsluta med sås på översta lasagneplattorna.
6
Tillaga i nedre delen av ugnen i 225°C, ca 30 min.
7
Servera med en god grekisk sallad!
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.