Du behöver
- 2 st rödlökar
 - 2 msk olivolja
 - 1 dl sultanrussin
 - 0.75 dl ljus sirap
 - 0.5 tsk salt
 - 0.5 tsk rosépeppar finstött
 - 1 tsk rödvinsvinäger
 
Gör så här
1
                Halvera lökarna, ta bort torrt skal och skiva de saftiga lökhalvorna tunt. Fräs skivorna mjuka i oljan på svag värme. Rör i russin och sirap, låt dra en stund. Smaka av med salt, rosépeppar och vinägern, lite i taget.
            
2
                Rör om ordentligt, smaka av för justering och spara under lock i kylen flera veckor om så behövs.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            








Det här receptet ingår i Icakurirens julbord. För fler recept klicka på länkarna.