Du behöver

  • 250 g smör
  • 250 g mörk choklad (Valrhona)
  • 4 dl florsocker
  • vetemjöl
  • 3 st stora ägg
  • 3.5 msk konjak rom eller någon likör

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Skär chokladen i mindre bitar och lägg den i en kastrull med smöret i bitar. Placera den i varmt vattenbad på spisen och rör om tills chokladen smält. Rör i florsockret. Ta upp kastrullen ur vattenbadet.

2
Vänd ner vetemjölet och rör sedan i äggen, ett i taget.

3
Smaksätt smeten med konjak, rom eller likör. Smörj och bröa formarna i en muffinsplåt av teflon med 12 formar. Fyll dem till drygt hälften. Grädda chokladkakorna mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills kakorna känns fasta, men fortfarande är lite lösa inuti. Prova med sticka. Låt svalna i formen. Servera med vaniljglass.


Kommentar:
Receptet är framtaget av mästerkocken Niklas Ekstedt i Helsingborg.