Du behöver
- 250 g smör
- 250 g mörk choklad (Valrhona)
- 4 dl florsocker
- vetemjöl
- 3 st stora ägg
- 3.5 msk konjak rom eller någon likör
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Skär chokladen i mindre bitar och lägg den i en kastrull med smöret i bitar. Placera den i varmt vattenbad på spisen och rör om tills chokladen smält. Rör i florsockret. Ta upp kastrullen ur vattenbadet.
2
Vänd ner vetemjölet och rör sedan i äggen, ett i taget.
3
Smaksätt smeten med konjak, rom eller likör. Smörj och bröa formarna i en muffinsplåt av teflon med 12 formar. Fyll dem till drygt hälften. Grädda chokladkakorna mitt i ugnen 10-12 minuter eller tills kakorna känns fasta, men fortfarande är lite lösa inuti. Prova med sticka. Låt svalna i formen. Servera med vaniljglass.
Receptet är framtaget av mästerkocken Niklas Ekstedt i Helsingborg.