Du behöver

  • 375 g färsk spenat eller 1-2 paket fryst bladspenat
  • 1 st vitlöksklyfta finhackad
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt nymalen vitpeppar
  • 1 msk dragon hackad färsk
  • 1 msk körvel hackad färsk
  • 4 dl ost riven medelstark
  • 4 st ägg
  • 2.5 dl matlagningsgrädde 15 %

Att äta till:

makrillfilé dillstekta, dillstekta laxskivor eller rökt fisk

Gör så här

1
Smöra en ugnssäker form. Skölj den färska spenaten. Dela den eventuellt i mindre bitar. Halvtina den frysta.

2
Fräs spenaten med vitlök i en stekpanna. Låt vätskan koka in. Salta och peppra. Lägg spenaten och kryddorna i formen och peta ner osten. Vispa ihop ägg och grädde och häll den över. Grädda mitt i 225 grader varm ugn cirka 25 minuter.

3
Var försiktig när du steker fisken. Lägg grovklippt dill i stekpannan när fettet smält. Låt dillen fräsa och bli krispig i matfettet som bara ska bli guldgult.

4
Salta fisken och lägg den i pannan och stek på svag värme.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows