Du behöver
- 375 g färsk spenat eller 1-2 paket fryst bladspenat
- 1 st vitlöksklyfta finhackad
- 1 msk smör eller margarin
- salt nymalen vitpeppar
- 1 msk dragon hackad färsk
- 1 msk körvel hackad färsk
- 4 dl ost riven medelstark
- 4 st ägg
- 2.5 dl matlagningsgrädde 15 %
Att äta till:
makrillfilé dillstekta, dillstekta laxskivor eller rökt fisk
Gör så här
1
Smöra en ugnssäker form. Skölj den färska spenaten. Dela den eventuellt i mindre bitar. Halvtina den frysta.
2
Fräs spenaten med vitlök i en stekpanna. Låt vätskan koka in. Salta och peppra. Lägg spenaten och kryddorna i formen och peta ner osten. Vispa ihop ägg och grädde och häll den över. Grädda mitt i 225 grader varm ugn cirka 25 minuter.
3
Var försiktig när du steker fisken. Lägg grovklippt dill i stekpannan när fettet smält. Låt dillen fräsa och bli krispig i matfettet som bara ska bli guldgult.
4
Salta fisken och lägg den i pannan och stek på svag värme.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows