Du behöver
- 100 g smör el margarin
- 1 st ägg stort
- 10.5 dl socker
- 3 dl mjölk
- 7 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 4 tsk vaniljsocker
Fyllning:
250 g smör eller margarin
3 dl socker
4.5 dl havregryn
1.5 msk kanel
Gör så här
1
Smält matfettet i en kastrull. Låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
2
Blanda i det avsvalnade matfettet, mjölken och vetemjölet blandat med bakpulver och vanlijsocker. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en lätt smord långpanna, ca 30×40 cm.
3
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen i en kastrull och låt koka upp. Häll fyllningen över smeten i långpannan. Grädda mitt i ugnen i 225°C, 15-20 min. Låt kakan svalna innan den skärs i rutor.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.