Du behöver
- 3 st ägg
- 0.5 dl strösocker
- 0.75 dl potatismjöl
- 1/2-1 tsk kardemumma
Gör så här
Dela två av äggen i gulor och vitor. Knacka ner det tredje ägget bland gulorna. Tillsätt sockret och vispa allt mycket pösigt. Rör ner potatismjöl och kardemumma. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten. Bred ut av smeten ca 10 cm långa “tungor” på bakplåtspapper på plåt. Grädda i 175 graders värme 5-6 minuter. Låt kakorna kallna på plåten. Servera med mascarponekräm (se länk)
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Menyförslag:
Liten skiva kavring försedd med grönmögelost exempelvis, rödlöksringar och en äggula. Äts lämpligen med kniv och gaffel så att man inte får äggula över hela sig.
Grillade baconlindade polentakuber med timjansmak (se länk!). Serveras till sallad.
Frukttärningar med mascarponekräm och kaka (se länk!).