Du behöver

  • 3 st ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.75 dl potatismjöl
  • 1/2-1 tsk kardemumma

Gör så här

Dela två av äggen i gulor och vitor. Knacka ner det tredje ägget bland gulorna. Tillsätt sockret och vispa allt mycket pösigt. Rör ner potatismjöl och kardemumma. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten. Bred ut av smeten ca 10 cm långa “tungor” på bakplåtspapper på plåt. Grädda i 175 graders värme 5-6 minuter. Låt kakorna kallna på plåten. Servera med mascarponekräm (se länk)


Kommentar:
Menyförslag:
Liten skiva kavring försedd med grönmögelost exempelvis, rödlöksringar och en äggula. Äts lämpligen med kniv och gaffel så att man inte får äggula över hela sig.
Grillade baconlindade polentakuber med timjansmak (se länk!). Serveras till sallad.
Frukttärningar med mascarponekräm och kaka (se länk!).

Portioner
30 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows