Du behöver
- 3 dl crème fraîche hårdvispad
- 3 st gelatinblad
- 150 g räkor skalade räkor
- 1 st rödlök liten, finhackad
- 1 st schalottenlök finhackad
- 3 msk gräslök hackad och dill
- citron saften av 1
- 1 msk fransk senap
- 0.5 tsk salt och 1 krm vitpeppar
- 16 st formbrödsskivor
Garnering:
1 dl crème fraîche
5 dl ostbågar
50 g röd stenbitsrom
skalade räkor citron, gräslök
Gör så här
1
Blanda ner i den hårdvispade crème fraîchen blötlagt och smält gelatin, räkor, lök och örter. Smaka av med citronsaft, senap, salt och peppar.
2
Ta ut rundlar ur franskbrödskivorna med ett järn, cirka 4 cm i diameter. Gör små bakelser med bröd som botten och topp, och crème fraîchefyllningen emellan.
3
Garnera bakelserna med crème fraîche på toppen och kanterna. Rulla kanten runt om på ett smörgåspapper med krossade ostbågar.
4
Sätt bakelserna på fat och klicka på rom, sätt dit en räka på varje samt en citronsnibb och ett gräslöksstrå.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Det här är ett recept av Jill Andersson, elev i “maritim gastronomi”, en yrkesutbildning på restaurangskolan Riverside i Uddevalla.
För fler recept av havets läckerheter, klicka på länkarna.