Du behöver

  • 4 st äggulor
  • 50 g socker
  • 4 st äggvitor
  • 5 dl vispgrädde
  • 100 g mandel skalad och rostad
  • 1 dl socker
  • 3 msk vatten

Gör så här

1
Vispa äggulor och socker i vattenbad till en luftig kräm och kyl sedan av den.

2
Vispa grädden.

3
Gör karamell av socker och vatten så här: Smält sockret på ganska svag värme, ca 20 minuter i en liten stekpanna. Det ska bli brunt men inte bränt. Häll på vattnet. Då fräser det ihop till en klump. Skaka stekpannan, rör inte för mycket, då kan det sockra sig.

4
Tillsätt mandeln och häll ut på bakplåtspapper som en tunn kaka. Låt det bli kallt, smula och mixa till pulver i matberedare.

5
Vispa äggvitorna.

6
Blanda äggkräm, mandelpulver, vispad grädde och vänd sist i äggvitan.

7
Frys i ca 2 cm tjockt lager i långpanna. Ställ i kylen 15 minuter före serveringen.

8
Skär i stavar och trava på uppläggningsfatet.

9
Om man vill kan man garnera med en extra omgång karamell som hackas lite grövre.


Kommentar:
Fler recepttips från Wreta Gästgifveri hittar du om du klickar på länkarna!