Du behöver

  • 4 st äggulor
  • 50 g socker
  • 4 st äggvitor
  • 5 dl vispgrädde
  • 100 g mandel skalad och rostad
  • 1 dl socker
  • 3 msk vatten

Gör så här

1
Vispa äggulor och socker i vattenbad till en luftig kräm och kyl sedan av den.

2
Vispa grädden.

3
Gör karamell av socker och vatten så här: Smält sockret på ganska svag värme, ca 20 minuter i en liten stekpanna. Det ska bli brunt men inte bränt. Häll på vattnet. Då fräser det ihop till en klump. Skaka stekpannan, rör inte för mycket, då kan det sockra sig.

4
Tillsätt mandeln och häll ut på bakplåtspapper som en tunn kaka. Låt det bli kallt, smula och mixa till pulver i matberedare.

5
Vispa äggvitorna.

6
Blanda äggkräm, mandelpulver, vispad grädde och vänd sist i äggvitan.

7
Frys i ca 2 cm tjockt lager i långpanna. Ställ i kylen 15 minuter före serveringen.

8
Skär i stavar och trava på uppläggningsfatet.

9
Om man vill kan man garnera med en extra omgång karamell som hackas lite grövre.


Kommentar:
Fler recepttips från Wreta Gästgifveri hittar du om du klickar på länkarna!

Portioner
10 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows