Du behöver
- 4 st äggulor
- 50 g socker
- 4 st äggvitor
- 5 dl vispgrädde
- 100 g mandel skalad och rostad
- 1 dl socker
- 3 msk vatten
Gör så här
1
Vispa äggulor och socker i vattenbad till en luftig kräm och kyl sedan av den.
2
Vispa grädden.
3
Gör karamell av socker och vatten så här: Smält sockret på ganska svag värme, ca 20 minuter i en liten stekpanna. Det ska bli brunt men inte bränt. Häll på vattnet. Då fräser det ihop till en klump. Skaka stekpannan, rör inte för mycket, då kan det sockra sig.
4
Tillsätt mandeln och häll ut på bakplåtspapper som en tunn kaka. Låt det bli kallt, smula och mixa till pulver i matberedare.
5
Vispa äggvitorna.
6
Blanda äggkräm, mandelpulver, vispad grädde och vänd sist i äggvitan.
7
Frys i ca 2 cm tjockt lager i långpanna. Ställ i kylen 15 minuter före serveringen.
8
Skär i stavar och trava på uppläggningsfatet.
9
Om man vill kan man garnera med en extra omgång karamell som hackas lite grövre.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Fler recepttips från Wreta Gästgifveri hittar du om du klickar på länkarna!