Du behöver
- 1 st rödlök stor
- 2.5 msk solrosfrön
- 2.5 msk olivolja
- 1 st spenat (150 g) färsk, sköljd
- salt
- pepparmix
- 10 st oliver svarta urkärnade
- 100 g fetaost
Till servering:
175 g kassler
1 msk mango chutney
1 msk olivolja
1 krm pepparmix
Gör så här
1
Börja med att förbereda kasslern. Skär köttet i ganska tunna skivor. Blanda mango chutney, olja och peppar. Pensla blandningen på kasslerskivorna och låt dem ligga och vänta tills spenaten är klar.
2
Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Fräs lök och solrosfrö i olja, 2-3 minuter, i en traktörpanna eller stor kastrull. Tillsätt spenaten, salta, peppra och rör om. Lägg på lock och låt alltsammans puttra några minuter tills spenaten veknat.
3
Grilla eller stek under tiden köttet hastigt.
4
Blanda ner oliver och smulad fetaost i spenaten. Värm och servera direkt!