Du behöver

  • 1 st rödlök stor
  • 2.5 msk solrosfrön
  • 2.5 msk olivolja
  • 1 st spenat (150 g) färsk, sköljd
  • salt
  • pepparmix
  • 10 st oliver svarta urkärnade
  • 100 g fetaost

Till servering:

175 g kassler
1 msk mango chutney
1 msk olivolja
1 krm pepparmix

Gör så här

1
Börja med att förbereda kasslern. Skär köttet i ganska tunna skivor. Blanda mango chutney, olja och peppar. Pensla blandningen på kasslerskivorna och låt dem ligga och vänta tills spenaten är klar.

2
Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Fräs lök och solrosfrö i olja, 2-3 minuter, i en traktörpanna eller stor kastrull. Tillsätt spenaten, salta, peppra och rör om. Lägg på lock och låt alltsammans puttra några minuter tills spenaten veknat.

3
Grilla eller stek under tiden köttet hastigt.

4
Blanda ner oliver och smulad fetaost i spenaten. Värm och servera direkt!