Du behöver
- 1 st rödlök stor
- 2.5 msk solrosfrön
- 2.5 msk olivolja
- 1 st spenat (150 g) fÀrsk, sköljd
- salt
- pepparmix
- 10 st oliver svarta urkÀrnade
- 100 g fetaost
Till servering:
175 g kassler
1 msk mango chutney
1 msk olivolja
1 krm pepparmix
Gör sÄ hÀr
1
Börja med att förbereda kasslern. SkÀr köttet i ganska tunna skivor. Blanda mango chutney, olja och peppar. Pensla blandningen pÄ kasslerskivorna och lÄt dem ligga och vÀnta tills spenaten Àr klar.
2
Skala och skÀr rödlöken i tunna klyftor. FrÀs lök och solrosfrö i olja, 2-3 minuter, i en traktörpanna eller stor kastrull. TillsÀtt spenaten, salta, peppra och rör om. LÀgg pÄ lock och lÄt alltsammans puttra nÄgra minuter tills spenaten veknat.
3
Grilla eller stek under tiden köttet hastigt.
4
Blanda ner oliver och smulad fetaost i spenaten. VĂ€rm och servera direkt!