Du behöver

  • 1 st persilja knippa
  • 2 st ägg
  • 2 msk ströbröd osötat
  • 1 st lök finhackad gul
  • 0.75 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar nymalen
  • 500 g blandfärs
  • smör

Currysås:

1 st purjolök liten
1 msk smör
1.5 msk curry
2.5 dl vatten
0.75 msk grönsaksfond
1.5 dl crème fraîche
1 msk citronsaft nypressad
maizenaredning ca 1 msk ljus
strösocker
1 krm salt
1 st koriander knippa färsk

Att äta till:

kokt ris

Gör så här

1
Finhacka persiljan. Blanda den med ägg, ströbröd, lök, salt och peppar (obs! inget vatten). Låt stå 5 minuter innan blandfärsen tillsätts. Rör om väl. Forma färsen till 12 lika stora bullar. Platta till dem något.

2
Stek färsbullarna till vacker färg på båda sidorna. Efterstek dem på svag värme eller i mikrougn.

3
Ansa och strimla purjolöken.

4
Smält smöret i en liten kastrull. Lägg i purjon och strö på curryn. Låt fräsa någon minut på svag värme. Tillsätt vatten och fond, crème fraîche och citronsaft. Rör i så mycket maizenaredning att såsen blir simmig. Smaka av med socker och salt.

5
Hacka koriandern och blanda ner den i såsen strax innan den ska serveras.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows