Du behöver

  • 50 g jäst
  • 1 1/2 dl mjölk, 37 grader
  • 2 msk strösocker
  • 2 ägg
  • 100 g rumsvarmt smör
  • ca 6 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk malen kanel
  • Glasyr:
  • 1 1/2 dl siktat florsocker
  • ca 1 msk pressad saft av lime eller apelsin
  • (1/2 dl grovhackade pistagenötter)

Gör så här

1
Blanda ut jästen i mjölken, tillsätt socker, ett ägg i taget, smöret och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, gärna med elvispens degkrokar. Låt jäsa 45 minuter under bakduk, på dragfri plats.

2
Arbeta samman degen på bakbordet, dela den i två lika bitar. Kavla eller platta varje deghalva till en rektangel, 30×45 cm.

3
Strö socker och kanel jämnt ovanpå.

4
Vik varje rektangel i fyra delar på längden, med skarven väl instoppad underst. Dela längderna i sicksack till 8 trekanter vardera. Lägg på papprade plåtar och låt jäsa övertäckta ca 20 minuter. Grädda mitt i 225-gradig ugn ca 5 minuter. Låt svalna på galler, under bakduk. Kan eventuellt frysas, utan glasyr.

5
Glasera strax före servering med florsocker, utrört med citrussaft. Strö över grovhackade pistagenötter eller cashewnötter innan glasyren stelnat.