Du behöver
- 3 dl vatten
- 300 g grytbitar av nöt
- 0.5 st gul lök
- 0.5 dl soja
- 0.5 dl kaffe
- 2 tsk äppelcidervinäger
- 2 tsk oregano
- salt och peppar
- 1.5 msk maizenaredning för mörka såser
Gör så här
Koka upp vattnet i en kastrull. Lägg i grytbitarna och låt sjuda ca 20 min. Skala och hacka löken. Blanda löken med soja, kaffe, vinäger och kryddor. Häll bort vattnet, ta upp köttbitarna och diska ur kastrullen. Lägg köttet och lökblandningen i grytan, späd med nytt vatten tills det nästan täcker och låt koka under lock ca 45 min. Blanda i maizenaredningen och låt koka ytterligare ca 1 min. Servera med kokt potatis och grönsaker.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.