Du behöver

  • 5 dl mjölk
  • 2 dl polenta (majsmjöl)
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt nymalen svartpeppar
  • 4 st äggulor
  • 1 st majskorn 340 g
  • 4 st äggvitor
  • chilipepparflagor

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form. Värm mjölken i en stor kastrull tills den börjar sjuda. Vispa i polentan tills det blir en tjock gröt. Ta av kastrullen från värmen och rör i socker, bakpulver, salt och peppar. Tillsätt äggulorna och majskornen och blanda väl. Vispa äggvitorna till ett styvt skum och vänd i dem. Häll smeten i formen. Strö ev över lite chilipepparflagor. Grädda i cirka 40 minuter tills brödet är klart. Känn med en provsticka i mitten, är den torr är det klart.


Kommentar:
Tips! Detta är ett gammalt amerikansk recept på ett majsbröd som skedas direkt ur formen och njuts nybakat till bräckt skinka och kanske lite het tomatsalsa.