Du behöver
- 400 g djupfryst torskfilé
- 1/2 tsk salt
- 1/2 citron
- 2-3 stora morötter
- 1 purjolök
- 1 msk margarin eller smör
- 2 dl vatten
- 1 fiskbuljongtÀrning
- 2 dl crĂšme fraiche
- 1 knippa dill
Gör sÄ hÀr
SkÀr den tinade torsken i skivor. Salta och pressa citron över och lÄt den ligga i ca 30 min. Skölj och strimla purjolöken. Skala och riv morötterna grovt. FrÀs purjo och morötterna i matfettet i en traktörpanna. LÀgg i fiskbitarna, spÀd med vattten och smula över fiskbuljongen. LÄt sjuda 7-10 minuter. LÀgg en sked crÚme fraiche pÄ varje fiskbit och klipp rikligt med dill över. Servera med kokt potatis och sallad. Smaklig mÄltid.
Det hÀr Àr ett lÀsarrecept som inte Àr provlagat av Icakurirens matredaktion.