Du behöver

  • 400 g djupfryst torskfilĂ©
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 citron
  • 2-3 stora morötter
  • 1 purjolök
  • 1 msk margarin eller smör
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtĂ€rning
  • 2 dl crĂšme fraiche
  • 1 knippa dill

Gör sÄ hÀr

SkÀr den tinade torsken i skivor. Salta och pressa citron över och lÄt den ligga i ca 30 min. Skölj och strimla purjolöken. Skala och riv morötterna grovt. FrÀs purjo och morötterna i matfettet i en traktörpanna. LÀgg i fiskbitarna, spÀd med vattten och smula över fiskbuljongen. LÄt sjuda 7-10 minuter. LÀgg en sked crÚme fraiche pÄ varje fiskbit och klipp rikligt med dill över. Servera med kokt potatis och sallad. Smaklig mÄltid.


Kommentar:
Det hÀr Àr ett lÀsarrecept som inte Àr provlagat av Icakurirens matredaktion.