Du behöver
- 400 g djupfryst torskfilé
- 1/2 tsk salt
- 1/2 citron
- 2-3 stora morötter
- 1 purjolök
- 1 msk margarin eller smör
- 2 dl vatten
- 1 fiskbuljongtärning
- 2 dl crème fraiche
- 1 knippa dill
Gör så här
Skär den tinade torsken i skivor. Salta och pressa citron över och låt den ligga i ca 30 min. Skölj och strimla purjolöken. Skala och riv morötterna grovt. Fräs purjo och morötterna i matfettet i en traktörpanna. Lägg i fiskbitarna, späd med vattten och smula över fiskbuljongen. Låt sjuda 7-10 minuter. Lägg en sked crème fraiche på varje fiskbit och klipp rikligt med dill över. Servera med kokt potatis och sallad. Smaklig måltid.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.