Du behöver
- 400 g djupfryst torskfilé
- 1/2 tsk salt
- 1/2 citron
- 2-3 stora morötter
- 1 purjolök
- 1 msk margarin eller smör
- 2 dl vatten
- 1 fiskbuljongtärning
- 2 dl crème fraiche
- 1 knippa dill
Gör så här
Skär den tinade torsken i skivor. Salta och pressa citron över och låt den ligga i ca 30 min. Skölj och strimla purjolöken. Skala och riv morötterna grovt. Fräs purjo och morötterna i matfettet i en traktörpanna. Lägg i fiskbitarna, späd med vattten och smula över fiskbuljongen. Låt sjuda 7-10 minuter. Lägg en sked crème fraiche på varje fiskbit och klipp rikligt med dill över. Servera med kokt potatis och sallad. Smaklig måltid.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.