Du behöver

  • 400 g djupfryst torskfilé
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 citron
  • 2-3 stora morötter
  • 1 purjolök
  • 1 msk margarin eller smör
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 knippa dill

Gör så här

Skär den tinade torsken i skivor. Salta och pressa citron över och låt den ligga i ca 30 min. Skölj och strimla purjolöken. Skala och riv morötterna grovt. Fräs purjo och morötterna i matfettet i en traktörpanna. Lägg i fiskbitarna, späd med vattten och smula över fiskbuljongen. Låt sjuda 7-10 minuter. Lägg en sked crème fraiche på varje fiskbit och klipp rikligt med dill över. Servera med kokt potatis och sallad. Smaklig måltid.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows