Du behöver

Botten:

50 g margarin eller smör
1 dl vetemjöl
5 dl mjölk
0.5 tsk salt
0.5 tsk citronpeppar
0.5 tsk bakpulver
3 st ägg

Fyllning:

175 g lax kallrökt i bit
1 st knippa dill
200 g färskost naturell
1 dl gräddfil
1 msk saft pressad av citron
0.5 tsk citronpeppar

Gör så här

1
Botten:

2
Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölet och späd med mjölken. Låt koka under omrörning några min. Låt svalna. Tillsätt bakpulvret och citronpepparn.

3
Rör ner äggulorna i smeten. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner äggvitorna i smeten. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i

4
ugnen i 200°C, 15-20 min. Stjälp upp på smörgåspapper och dra bort bakplåtspappret. Låt kallna.

5
Fyllning:

6
Hacka laxen och dillen smått. Blanda osten med gräddfil och smaka av med citronsaft och -peppar. Vänd i lax och dill. Bred ut fyllningen på bottnen och rulla ihop. Ställ rullen kallt ca 4 tim. Skär upp rullen i ca 2 cm breda skivor.

7
Garnera med citronklyftor och rödlöksringar.

Portioner
6 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows