Du behöver
- 2 st ägg
- 2.5 dl mjölk
- 1 dl vetemjöl
- 0.5 tsk salt
- 1 dl keso
- 1 msk smält smör
- 1.5 st äpplen
Till stekning:
smör eller margarin
Till servering:
1.5 msk socker
2 krm kanel malen
Gör så här
1
Knäck äggen i en skål och vispa dem lätt. Häll på hälften av mjölken, allt mjöl och salt. Vispa tills smeten blir slät utan klumpar. Häll på resten av mjölken och blanda ner Keso och smält smör.
2
Skölj äpplet, det behöver inte skalas och skär det i knappt cm-tjocka skivor.
3
Hetta upp en plättlagg och lägg i små klickar smör eller margarin.
4
Lägg en äppelskiva i varje plättfördjupning. Vispa om i smeten och häll ganska rikligt med smet på varje äppelskiva.
5
Vänd plättarna när ytan stelnat och undersidan fått fin färg. Stek andra sidan.
6
Håll plättarna varma medan resten steks klara.
7
Servera med socker och kanel.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows