Du behöver

  • 100 g kavring
  • 50 g smör eller margarin
  • salt
  • 1-2 gelatinblad
  • 2 1/2 dl crème fraîche
  • 1 dl mjölk
  • 2-3 krm pepparrot, riven
  • 1 äpple, finrivet
  • 1 dl purjolök, finhackad
  • 1 lime
  • 4-6 stora skivor rökt lax
  • salt
  • peppar
  • Till servering:
  • 250 g fransk blandsallad
  • limeklyftor

Gör så här

1
Mixa kavring med smält smör och smaka av med lite salt. Tag två stora pepparkaksformar (hjärtformade) och klä dem med plastfolie. Placera dem på ett fat täckt med bakplåtspapper.

2
Täck hjärtanas bottnar med brödsmeten, tryck till väl så det blir en 5 mm tjock botten. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda crème fraîche, mjölk, pepparrot, äpple och purjo. Pressa ner saften från en halv lime och smaka av med salt och peppar. Smält gelatinet tillsammans med lite vatten i ett vattenbad på spisen. Rör ner gelatinet i smeten.

3
Fyll hjärtformen med blandningen. Låt stå i kyla cirka 30 minuter. Lossa försiktigt formen så att inte hjärtat går sönder. Garnera hjärtana med rökt lax. Servera med sallad och limeklyftor.


Kommentar:
Tips!
Några droppar olivolja och limerasp dekorerar tallriken fint.
Rätten passar även utmärkt som förrätt. Gör på samma sätt men använd små pepparkaksformar i stället. Satsen räcker till 4 förrätter.

Portioner
2 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows