Du behöver
- 100 g kavring
- 50 g smör eller margarin
- salt
- 1-2 gelatinblad
- 2 1/2 dl crème fraîche
- 1 dl mjölk
- 2-3 krm pepparrot, riven
- 1 äpple, finrivet
- 1 dl purjolök, finhackad
- 1 lime
- 4-6 stora skivor rökt lax
- salt
- peppar
- Till servering:
- 250 g fransk blandsallad
- limeklyftor
Gör så här
1
Mixa kavring med smält smör och smaka av med lite salt. Tag två stora pepparkaksformar (hjärtformade) och klä dem med plastfolie. Placera dem på ett fat täckt med bakplåtspapper.
2
Täck hjärtanas bottnar med brödsmeten, tryck till väl så det blir en 5 mm tjock botten. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda crème fraîche, mjölk, pepparrot, äpple och purjo. Pressa ner saften från en halv lime och smaka av med salt och peppar. Smält gelatinet tillsammans med lite vatten i ett vattenbad på spisen. Rör ner gelatinet i smeten.
3
Fyll hjärtformen med blandningen. Låt stå i kyla cirka 30 minuter. Lossa försiktigt formen så att inte hjärtat går sönder. Garnera hjärtana med rökt lax. Servera med sallad och limeklyftor.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Tips!
Några droppar olivolja och limerasp dekorerar tallriken fint.
Rätten passar även utmärkt som förrätt. Gör på samma sätt men använd små pepparkaksformar i stället. Satsen räcker till 4 förrätter.