Du behöver

  • 1 1/4 dl vatten
  • 1 3/4 dl strösocker
  • saften från 1 apelsin
  • saften från 1 citron
  • saften från 1/2 grapefrukt
  • 20-25 grönpepparkorn
  • 1 melon (ej vattenmelon)

Gör så här

1
Koka upp vatten och socker i en kastrull med locket på glänt. Detta för att förhindra kristaller i sockerlagen. Häll saften från frukterna i kastrullen. Tillsätt grönpepparkornen. Koka upp. Låt svalna något.

2
Skala melonen och skär den i bitar. Slå lagen över melonbitarna och låt stå i kylen till nästa dag. Servera med lättvispad grädde.


Kommentar:
Receptet är av konditor Maggan Eriksson Åslin. Se länkarna för fler fruktiga desserter av Maggan.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows