Du behöver

  • 300 g mörk choklad
  • 1 1/4 dl vispgrädde
  • 25 g kokosfett
  • 4 msk mandarine Napoléonlikör (eller annan citruslikör)
  • 45 mandarinklyftor, kakpynt

Gör så här

1
Bryt chokladen och lägg den i en låg form, tillsätt grädde och kokosfett och mikra allt smält, 60 + 30 + 15 (+ 15) sekunder på högsta effekt med omrörning i intervallen. Blanda i likören. Rör om väl och kyl 15 minuter. Rör krämen formbar, kyl lite emellanåt om du tycker det går långsamt. Forma enkronestora bollar med snabba handflator, lägg på fat och kyl.

2
Fäst pyntet: Värm en tesked direkt på het platta, håll den mot tryffeltoppen någon sekund så chokladen smälter. Sätt dit pyntet med ett lätt tryck.

3
Förvaras kallt, håller cirka 5 dygn.