Du behöver
- ca 250 g bland- eller nötfärs
- 1 ägg
- 2-3 msk honungssenap
- 2 skivor rökt skinka
- färska timjankvistar eller torkad timjan
- 4 ostskivor
- 1 gul lök
- 1 stor tomat
- 1 bit squash
- salt
- pepparmix
- 1-2 msk smör eller margarin
Gör så här
1
Blanda färsen med ägget så att en smidig färs bildas. Lägg två rejäla
2
bitar plastfolie på en skärbräda.
3
Dela färsen och forma den till två rektangulära plattor ovanpå vardera plastbiten. Bred senapen på plattorna och lägg skinkskivorna ovanpå. Repa över färsk timjan eller strö på torkad krydda. Lägg på ostskivorna.
4
Vik ihop varje platta så att en dubbelbiff bildas och tryck till runt kanterna. Ta bort plasten.
5
Skala och skär löken i klyftor. Skär tomat och squash i bitar.
6
Salta och peppra biffarna och stek dem i matfettet 3-4 minuter per sida. Lägg ner lök och grönsaker ungefär när köttet vänds och låt alltsammans steka tills köttet är genomstekt och grönsakerna känns mjuka.
7
Servera biffarna med grönsakerna och ett gott bröd. Bjud ris eller pasta till om rätten önskas mer mättande.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Välj bröd och ev. pasta till som passar vid ev. allergi.