Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 1 st purjolök
  • 2 msk smör eller olja
  • 1.25 l grönkål
  • olja
  • salt vitpeppar, riven muskotnöt
  • 2 dl kesella mager
  • 4 st ägg
  • 2.5 tsk potatismjöl
  • 75 g valnötter grovhackade

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Skala och finhacka lök, vitlök och purjolök. Fräs löken i lite smör eller olja på svag värme tills den är glansig och mjuk. Blanda i den hackade, förvällda och avrunna grönkålen. Krydda med salt, vitpeppar och riven muskot. Låt grönsakerna fräsa 4-5 minuter. Rör i kesella, ett ägg i taget och potatismjöl. Blanda i grovhackade valnötter.

3
Häll smeten i en avlång bakform, klädd med bakplåtspapper. Grädda i ugnens nedre del cirka 45 minuter, tills patén är fast.

4
Servera som tillbehör till julskinkan eller som en grön rätt.


Kommentar:
Se länkarna för fler grönkålsrecept!