Du behöver
- 2 st gula lökar
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 1 st purjolök
- 2 msk smör eller olja
- 1.25 l grönkål
- olja
- salt vitpeppar, riven muskotnöt
- 2 dl kesella mager
- 4 st ägg
- 2.5 tsk potatismjöl
- 75 g valnötter grovhackade
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Skala och finhacka lök, vitlök och purjolök. Fräs löken i lite smör eller olja på svag värme tills den är glansig och mjuk. Blanda i den hackade, förvällda och avrunna grönkålen. Krydda med salt, vitpeppar och riven muskot. Låt grönsakerna fräsa 4-5 minuter. Rör i kesella, ett ägg i taget och potatismjöl. Blanda i grovhackade valnötter.
3
Häll smeten i en avlång bakform, klädd med bakplåtspapper. Grädda i ugnens nedre del cirka 45 minuter, tills patén är fast.
4
Servera som tillbehör till julskinkan eller som en grön rätt.
Se länkarna för fler grönkålsrecept!