Du behöver

  • 400 g färska rödbetor
  • 1 st purjolök liten
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 3 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 100 g potatis
  • 2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm muskot
  • 1 tsk kummin
  • 100 g västerbottensost riven

Gör så här

1
Skala och skiva potatisen och rödbetorna i 2 mm skivor.

2
Koka upp i kastrull med grädde, mjölk och vitlök. Skiva löken, salta + peppra, riv muskoten och tillsätt 1 tsk kummin.

3
Koka i ca 20 min, potatisen gör så att gratängen blir krämig. Häll över i ungsfast form och lägg på den rivna osten. Grädda tills gratängen fått färg i 200 grader ca 10 min.


Kommentar:
Det här receptet ingår i Susanna Lundbladhs julbord, specialkomponerat för jul.hemma.net. För fler recept klicka på länkarna!