Du behöver
- 400 g färska rödbetor
- 1 st purjolök liten
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 3 dl grädde
- 3 dl mjölk
- 100 g potatis
- 2 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 krm muskot
- 1 tsk kummin
- 100 g västerbottensost riven
Gör så här
1
Skala och skiva potatisen och rödbetorna i 2 mm skivor.
2
Koka upp i kastrull med grädde, mjölk och vitlök. Skiva löken, salta + peppra, riv muskoten och tillsätt 1 tsk kummin.
3
Koka i ca 20 min, potatisen gör så att gratängen blir krämig. Häll över i ungsfast form och lägg på den rivna osten. Grädda tills gratängen fått färg i 200 grader ca 10 min.
Det här receptet ingår i Susanna Lundbladhs julbord, specialkomponerat för jul.hemma.net. För fler recept klicka på länkarna!