Du behöver

  • 500 g aubergine skalad i centimetertjocka skivor
  • lök en röd i skivor
  • 1 st morot tunt skivad
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 1 msk askorbinsyra (för att inte auberginen ska mörkna)
  • 1 tsk salt
  • 1.5 dl strösocker eller råsocker
  • 2 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk vitpeppar hel
  • 1 st lagerblad
  • 1 st dill knippe grovhackad

Gör så här

Blanda alla ingredienser utom dill i en bunke och låt stå en stund tills socker och salt hunnit smälta. Arbeta blandningen med händerna så att auberginebitarna mjuknar och tillräckligt med vätska bildas. Krama dem ordentligt. Tillsätt sist dillen och blanda om. Då man sedan pressar ihop blandningen ska vätskenivån ligga över alltsammans. Lägg på en tallrik och en liten tyngd. Förvara i kylen 1-2 dygn innan den ska ätas.


Kommentar:
Det här receptet ingår i Susanna Lundbladhs julbord, specialkomponerat för jul.hemma.net. För fler recept klicka på länkarna!