Du behöver

  • 0 skiva bröd av dagsgammalt
  • 2 st vitlöksklyftor halverade
  • jungfruolja
  • 4.5 st parmaskinka tunna, skivor
  • 2.5 st fikon färska

Olivpasta:

2 dl oliver urkärnade svarta
2 st vitlöksklyftor
2 msk jungfruolja
gourmetsalt en nypa

Rostade paprikor:

1.5 st röda paprikor
gourmetsalt
3.5 st vitlöksklyftor
peppar nymalen
basilika
jungfruolja

Gör så här

1
Använd 2 dagar gammalt bröd. Rosta det och skär det i lagom stora munsbitar. Droppa några av skivorna med god olivolja och lägg lufttorkad skinka på. Lägg på några klyftor färska fikon.

2
Kör ingredienserna till olivpastan i mixer eller matberedare och bred den på några rostade brödskivor.

3
Sätt ugnen på grillvärme. Rosta paprikorna på en plåt högt upp i ugnen tills de är mjuka och skalet är bubbligt och brunt. Lägg dem i en plastpåse, slut till och låt ligga en stund. Sedan är det lätt att dra skalet av paprikorna. Dela och kärna ur dem och skär fruktköttet i bitar. Droppa olja på brödet, lägg på paprikabitar och strö över lite finhackad vitlök. Mal peppar över, garnera med lite hackad basilika och lägg dem på fatet med de andra crostini.