Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl Ljummet vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 13.5 dl vetemjöl

Fyllning:

100 g pinjenötter eller valnötter
200 g Parmesan färsk
2.5 msk gourmetsalt
ägg till pensling

Gör så här

Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen är löst. Rör ner salt, olja och det mesta av mjölet. Knåda till en smidig deg och låt den stå och jäsa i 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del på lätt mjölat bakbord till en rektangulär platta. Pensla plattorna med uppvispat ägg. Hacka nötterna och riv parmesanosten fint. Strö över nötter, parmesan och salt. Vik ihop degplattan på mitten. Sporra eller skär i breda remsor, cirka 1 cm. Vrid ändarna åt var sitt håll. Rulla dem i parmesanost. Lägg dem på papprade plåtar. Låt dem jäsa i 10 minuter. Grädda i 10-15 minuter.