Du behöver

  • 1 minipåse (50 g) glasnudlar
  • 4 långa blad av purjolök
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 1 msk finhackad bladpersilja
  • 2 tsk ljus soja
  • 4 msk (lax)rom
  • Sås:
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk fisksås eller oystersås
  • 1/2 tsk färskriven ingefära
  • 1 krm färskhackad spansk peppar

Gör så här

1
Blötlägg nudlarna i kallt vatten 20 minuter. Sila från vattnet. Lägg nudlarna i 5 dl kokande saltat vatten. Sila av på en gång. Nudlarna behöver inte koka. Låt svalna medan de droppar av i silen.

2
Ta vara på nudelvattnet och låt det koka. Rulla samman purjobladen och lägg dem i vattnet. Förväll i 2 minuter. Lyft över bladen i kallt vatten.

3
Lägg nudlarna i en bunke. Klipp sönder nudeltrådarna, annars blir de svåra att äta. Blanda dem med citronskal, persilja och soja.

4
Låt purjobladen droppa av på kökspapper. Vira samman bladen till små skålar som sätts på var sin tallrik. Fäst med tandstickor.

5
Fördela nudlarna i bladskålarna. Skeda rom på toppen.

6
Rör samman ingredienserna till såsen som serveras i en skål vid sidan om. Att doppa i efter behag.