Du behöver
- 0.75 kg päron hårda
- 0.5 l vatten
- 0.5 st saffran (0,25 g)
- 3.5 dl strösocker
- 0.5 st citron
- 1 st kanelstång
Gör så här
1
Koka upp vatten, saffran, socker och skivad citron.
2
Skala päronen och skrapa gärna stjälken med en vass kniv. Lägg päronen allteftersom i saffranslagen och koka dem mjuka. Låt kanelstången koka med i fem minuter. Ta upp den och koka päronen färdiga. Låt päronen svalna i lagen. Ta upp dem. Koka därefter ihop lagen och slå den över päronen.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
När päronen kokas med saffran blir de lysande gula. Om du låter en kanelstång koka med i 5 minuter, men inte mer, får de också en pikant brytning utan att döda saffranssmaken. Fördubbla satsen om den inte räcker till ett päron per man.