Du behöver

  • 0.75 kg päron hårda
  • 0.5 l vatten
  • 0.5 st saffran (0,25 g)
  • 3.5 dl strösocker
  • 0.5 st citron
  • 1 st kanelstång

Gör så här

1
Koka upp vatten, saffran, socker och skivad citron.

2
Skala päronen och skrapa gärna stjälken med en vass kniv. Lägg päronen allteftersom i saffranslagen och koka dem mjuka. Låt kanelstången koka med i fem minuter. Ta upp den och koka päronen färdiga. Låt päronen svalna i lagen. Ta upp dem. Koka därefter ihop lagen och slå den över päronen.


Kommentar:
När päronen kokas med saffran blir de lysande gula. Om du låter en kanelstång koka med i 5 minuter, men inte mer, får de också en pikant brytning utan att döda saffranssmaken. Fördubbla satsen om den inte räcker till ett päron per man.

Portioner
6 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows